Nutri-Score jelölés az élelmiszer címkén

 

Élelmiszeripari vállalkozóként hisz az egészségtudatos táplálkozásban és szeretné, hogy a termékei megfeleljenek a fogyasztók igényeinek, akiknek szintén fontos, hogy mit (v)esznek? Akkor érdemes megismerkednie a Nutri-Score rendszerrel.

A Nutri-Score jelölés növeli a termékek hitelességét, és bizalmat ébreszt a vásárlókban, miközben hozzájárul az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez.

 

Miben más a Nutri-Score, mint a tápértékjelölés?

Ez egy olyan, egyelőre önkéntes alapon működő tápértékjelölési rendszer, amely egyszerű, könnyen érthető és hatékony módon mutatja be az élelmiszerek tápanyagtartalmát.

A figyelemfelkeltő színkód azonnal szemet szúr, így segít a vásárlóknak gyorsan és könnyen összehasonlítani a különböző termékeket, és tudatosan választani a számukra megfelelőt. Ez a színkód foglalja össze az adott élelmiszer tápanyagtartalmát, amely 5 betűből (A-tól E-ig) és az ezekhez tartozó színekből (sötétzöldtől pirosig) áll. A jelölést az élelmiszerek csomagolásának elülső részén kell elhelyezni, így egy pillantás alatt áttekinthető a tápérték. Minél zöldebb a betű, annál kedvezőbb a tápanyagtartalma. Előnye, hogy megbízható, objektív, érthető és átfogó képet mutat az adott étel egészéről, mivel a tápanyagok mennyiségén túl figyelembe veszi az összetevők minőségét is.

 

Mik állnak a színek hátterében

Ebben a rendszerben minden élelmiszer egy pontszámot kap, amelyet táplálkozási szakértők által meghatározott képlet szerint számolnak ki. Végül pedig a pontérték alapján kapja meg a végleges, betűvel és színnel jelölt értéket, amely a csomagolásra kerül.

A számítás az adott élelmiszer 100 grammjában, illetve 100 milliliterében található tápanyagok mennyisége alapján történik. A számítás egyaránt figyelembe veszi az előnyös tulajdonságú összetevőket – mint például a fehérje- és rosttartalmat, a zöldségek, a gyümölcsök valamint az olajos magvak mennyiségét – és azokat, amelyek mennyiségét érdemes korlátozni az étrendünkben (például a cukor, a telített zsír és a nátrium, amely főleg a só használatával kerül az élelmiszerekbe). A tápanyagok ilyen módon kialakított két nagyobb csoportjának összevetése adja azt a pontszámot, amelyet a Nutri-Score rendszer színskáláján A-tól (sötétzöld) E-ig (piros) jelölnek.

 

Milyen az Ön élelmiszerének Nutri-Score színe?

A jelölés használatához nem kell mást tennie, mint az élelmiszer tápanyagtartalmát meghatározni, és a megfelelő képlet alapján kiszámolni a pontszámot, amely megadja a terméke betű és szín kombinációját. Online Nutri-Score kalkulátor segít a pontszám kiszámításában.

Amint rendelkezésére áll a Nutri-Score színskálája, már csak a megfelelő címkére lesz szüksége. Keressen minket, hogy címkéjén megjelenhessen a termék színe-java.

Öntapadó Címke Nyomtatás – Ragaszkodjon hozzánk!

Tartozzon Ön is elégedett ügyfeleink népes táborába! Kérjen ingyenes, kötelezettségmentes ajánlatot most!

Öntapadó Címke Nyomtatás – Ragaszkodjon hozzánk!

Bármit kérek, megoldják, pontosan úgy, ahogy kértem. A személyes egyeztetés is erősségük. Türelmesen, minden problémára segítenek megoldást keresni.

Az internetnek hála találtam weboldalára, és az ott látottak alapján döntöttem, hogy ajánlatot kérek. Szerencsére messze jobb volt a többi válasznál, a segítőkészségétől nem is beszélve.

Ami tetszett, hogy folyamatos volt a kommunikáció, nem éreztük úgy, hogy aggódnunk kellene, valami félrecsúszott, mert megfelelő minőségű, és mennyiségű információval voltunk ellátva. Legközelebb is Önöket választjuk ha címkenyomtatásra lesz szükségünk.

Az oldal használatával elfogadja, hogy az sütiket használ. további információk

Az új EU-s törvények értelmében fel kell hívjuk a figyelmét, hogy mint minden másik weboldal, a mi weboldalunk is sütiket (cookie) használ, az Ön böngészésének könnyítése érdekében. Ha nem tetszik, zárja be az internetet, süssön magának egy sütit és vegyen elő egy könyvet.

Bezár