Hívjon! +36 1 64 64 354

Esettanulmány: Címkézési megoldás étterem számára ételkiszállításhoz

Esettanulmány: Címkézési megoldás étterem számára ételkiszállításhoz

Adott egy megoldandó feladat.

Egy ételkiszállító cég kérte a segítségünket egy a logójukat tartalmazó címke gyártásában. Ez egy egyszerű feladatnak tűnt elsőre, azonban hamar kiderült, hogy összetett kérdéssel állunk szemben.

Világossá vált számunkra, hogy elsődleges cél az egységes megjelenés, amelyhez a logózott címke ugyan elengedhetetlen, ám ezen túl fontos számukra az is, hogy egy-egy elkészült és becsomagolt rendelésnél jelezni tudják az adott étel ízesítését, mindezt egyetlen – a logót tartalmazó – címke felragasztásával.

Az alapgondolat

Elképzelésük szerint a jelenlegi kézzel történő feliratozás helyett – ami olykor nem olvasható, vagy nem teljesen egyértelmű – a meglévő nyomtatójukkal a céges logós címkére nyomtatják az éppen aktuális ízesítést. Ezzel pontosabbá válik a jelölés, felgyorsul a termékek csomagolása és hatékonyabbá válik maga a teljes folyamat.

Azonban a rendelkezésükre álló nyomtatóról kiderült, hogy nem alkalmas a kész címkék nyomtatására.

Elkezdődött a megoldási útvonal keresése, jöttek az ötletek:

  1. Minden ízesítésre gyártunk címkét, amely ötletet elvetették, mivel a plusz címkék tárolása nehezen megoldható, valamint a sok hasonló tekercs miatt a hibázás lehetősége sem volt elhanyagolható tényező.
  2. Logózott címkére kerüljön egy külön címke, de itt újra a tárolási nehézség jelentett akadályt.
  3. Ügyfelünkben felmerült a meglévő technikai eszköz cseréje. Fő szempontként a hatékonyságot és a felhasználóbarát működtetést jelölte meg.

Ekkor szakértő kollégánk felmérve a helyzetet, olyan eszközöket vonultatott fel, amelyek tudásban és árkategóriában is meghagyták a mozgásteret ügyfelünknek a legmegfelelőbb eszköz kiválasztásához.

  1. Pofonegyszerű címkenyomtató. Egy számítógépről a megfelelő szövegezést, dátumot stb. nyomtatja
  2. Címkenyomtató leválasztóval: A nyomtatóra több címke nyomtatási parancsa is kiküldhető, ám az egyesével nyomtatja, és addig nem kezdi a következőt nyomtatni, amíg nem vettük el a kinyomtatott címkét
  3. Nyomtató memóriájába menthető címke minták, amelyet pl. egy vonalkódolvasóval leolvasott kóddal lehet előhívni és ezáltal nyomtatni. A nyomtatóra fel tudjuk tölteni a kész címke terveket (amely tartalmazza az ízesítést, szükség esetén tárolási, eltarthatósági paramétereket, dátumokat), majd a különböző ízekhez tartozó vonalkódok beolvasásával az adott ízhez tartozó címke terv kerül kinyomtatásra. (Kombinálható a leválasztás opcióval)

Megszületett a megoldás

Elkészült egy komplett csomagajánlat:

  • három különböző kategóriájú címkenyomtató eszköz lehetősége, amelyek közül könnyen kiválaszthatják a legkényelmesebb, a leghatékonyabb (több információt is rá kerülhet egy mozdulattal a címkére, mint a csomagolás dátum, eltarthatóság…stb.) és a munkájukat leginkább támogató nyomtató eszközt
  • a logójukat tartalmazó címke elkészítése (helyet hagyva a plusz információk nyomtatásának)
  • az adott nyomtatóhoz és címke alapanyaghoz, felhasználási körülményekhez a megfelelő festékszalag

A probléma felvázolása után a célunk az volt, hogy megtaláljuk a legjobb irányt a megoldás felé. Az érvek és ellenérvek felvonultatása után, a megszületett döntést követően egyetlen feladatunk maradt, mégpedig az, hogy megkönnyítsük ügyfelünk életét azzal, hogy amíg ő teszi a dolgát, addig mi levesszük a válláról a számukra tökéletes eszköz utáni kutatás terhét és olyan megoldást prezentálunk számára, amely mindenben tükrözi az elképzelését és hozzájárul az eredményes működéshez.

Önt is megoldandó kérdések foglalkoztatják? Keressen minket bizalommal itt és megtaláljuk a legjobb megoldást.

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!