Hívjon! +36 1 64 64 354

Virágzó hírek a hazai méztermelők életében.

Virágzó hírek a hazai méztermelők életében.

Azaz a mézek mezején is fontosak a gyökerek.

A magyar termelőktől származó élelmiszer és minden egyéb termék, mindannyiunk szívügye, akárcsak a tisztességtelen piaci verseny megszűntetése a hazai és az EU-n kívüli országokból beérkező, sokszor beazonosíthatatlan eredetű méztermékek esetében.

Ugyan a több országból indított, uniós előírások szigorítását célzó kérvény felülvizsgálata még folyik, az Agrárminisztérium módosította a Magyar Élelmiszerkönyv ide vonatkozó részét. Az eddig “homályos” jelölés, mint “Eu-országokból és/vagy EU-n kívüli (harmadik) országokból származó mézkeverék”, már nem elegendő, tehát:

“A címkén fel kell tüntetni azon származási országot vagy országokat, ahol a mézet begyűjtötték. Különböző országokból származó mézek keverésekor a felhasznált mézek tömege szerinti csökkenő sorrendben kell feltüntetni a származási országokat a „mézkeverék” kifejezéssel együtt. Például: „Magyarországról és Kínából származó mézkeverék”.” (Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/110 számú előírása a mézről A rész II.4.)

A korábbi rendeletnek megfelelő termékek a módosítás hatálybalépésének napjától számított 6 hónapig forgalmazhatók, a minőségmegőrzési idejük lejártáig.

Mind a termelőkre, mind a fogyasztókra nézve is jó hír, ez az „eredet pontosítás” hiszen ha a magyar méz kedvelői a hungarikumnak számító hamisítatlan magyar mézre vágynak, akkor ezután biztosak lehetnek a választásukban.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!