Egy olyan történetet szeretnénk megosztani önnel, amely több fejlődési szakaszon ment keresztül. Ugyanis menet közben derül ki, hogy finomítani kell az etikett megjelenésén, anyagán, a gyártási folyamaton, hogy igazán felhasználóbarát termék kerüljön a megrendelőhöz. Ez esetben is folyamatosan jöttek az újabb kérdések, gondolatok, változtatások. Tulajdonképpen valódi “a puding próbája az evés” történet kerekedett belőle.
A rendelés és a speciális igények
Telefonon keresett meg minket egy ügyfél, hogy keskeny, hosszú, visszaszedhető, nyomatlan öntapadó thermo címkére lenne szükségük. Ami ráadásul hűtőházi kell, hogy legyen. Kis kézi nyomtatóval nyomtatnák, ami festékszalagot nem tud kezelni (direkt thermo nyomtatás). Mivel pici a nyomtató, így kicsi, azaz 25 mm-es (vagy egy colos) belső átmérőjű címke tekercsben kellett gondolkodnunk, amire 50 db címke elhelyezését kérték.
Mindezek fényében, mivel a gépet nehezebb ilyen sűrűn megállítani, egyértelművé vált, hogy kézi erőre lesz szükség a címkék feltekercseléshez.
A rendelkezésre álló eszközök pontosítása
Az első rendelésük nagy mennyiségről szólt, ezért felvetődött a kérdés, hogy biztosan ilyen kis tekercses kiszerelésben tudják csak használni? Ekkor kiderült, hogy nem csak kézi-, hanem egy kisebb asztali nyomtatójuk is van (ZD420), amibe ugyanúgy 25-ös belső, de a 127-es külső tekercsátmérőjű is belefér. Arra pedig már nem csak 50 db címke, hanem több, mint a duplája is feltekercselhető.
Ez a felismerés lehetőséget adott a nyomtatási folyamat teljes újra gondolására és optimalizálására, mivel a nagyobb tekercs esetén a gépet könnyebb megállítani, tehát könnyebb a kiszerelés.
Összeállt a kép, hogy tulajdonképpen felosztható a két eszköz között a nyomtatási folyamat. Így már meg tudták mondani, hogy nagyjából hány tekercs az, ami biztosan kell a kis kézi nyomtatóhoz és mennyi az asztalihoz. Mindezek után ügyfelünk két termékre kapott árat, az asztali nyomtatóba való címkére, amely a könnyebb gépi kezelés miatt olcsóbb volt, és a kézi nyomtatóba való kisebb tekercsű címkére, amelynek ára picit magasabb volt a kézi feltekercselés miatt.
Pontosítás a legjobb alapanyag és kezelhetőség érdekében
Menet közben kiderült, hogy tengeren szállítják a cikkeket, amelyekre az etikett kerül, így valójában felesleges a hűtőházi címke, mivel a thermo is bírja -5 fokig. Ekkor különböző ragadási tulajdonságú thermo címke mintákat küldtünk (visszaszedhető, normál, erős, stb.), hogy tesztelni tudják az alapanyagot és megtaláljuk a legmegfelelőbb típust.
Jött a termék életének következő fejlődési szakasza, mégpedig a könnyebb kezelhetőség elérése. Ritzeltük a hordozót a hosszanti oldallal párhuzamosan a felénél, így amikor a címkéről leveszi a hordozó egyik felét, majd a másikat, jelentősen gyorsabbá vált a címkék leválasztása és felragasztása.
Finomhangolás eredménye
Végül valóban minden érintett profitált abból, hogy folyamatosan ötleteltünk és mélységekig végig beszéltünk mindent. Könnyebbséget jelentett számunkra illetve kollégánk számára, hogy nem kellett a teljes mennyiséget kézzel feltekercselnie. Természetesen ügyfelünk is időt és energiát takarított meg azzal, hogy az asztali nyomtatóba nem kell olyan sűrűn tekercset cserélnie. Köszönhetően a nagyobb tekercsátmérőjű etiketteknek. A hordozó ritzelésével pedig gyorsabbá vált a címkézés.
A projekt bebizonyította, hogy az alapos kommunikáció, a folyamatos visszajelzés és a közös gondolkodás kulcsfontosságú egy sikeres megoldás kidolgozásában. Nem csupán egy egyszerű termék legyártásáról volt szó, hanem egy olyan folyamatról, amely során végig az igényeknek megfelelő legjobb megoldást kerestük és találtuk meg a megrendelő örömére.
Címkét szeretne és Önnek is több tényezőt kell figyelembe vennie és esetleg pont ezért hezitál a rendelés leadása előtt? A fenti eset talán segít abban, hogy elinduljon a címke rendelés útján, mert biztos lehet abban, hogy végig a segítségére leszünk abban, hogy minden körülményt figyelembevéve a legjobb megoldást kínáljuk Önnek.
Öntapadó Címke Nyomtatás – Ragaszkodjon hozzánk!