Hívjon! +36 1 64 64 354

Grafikai tervezés 3. – Kivitelezés

Grafikai tervezés 3. – Kivitelezés

Miután az ötletek a tervezőprogramokban alakot öltöttek, szó szerint papírra kell vessük őket. Ehhez kínálunk szempontokat, mert nem mindegy, hogy a lehetőségek közül melyiket választjuk!

Címke alapanyagok

Nagyon fontos, hogy milyen körülmények közt fogjuk használni a címkéket, milyen viszonyokat kell kibírnia? Például: ki lesz-e téve az időjárásnak, kültérre fogják-e használni, vagy netán hűtőházban lesz?

Papír

A legtöbb felhasználásra elegendő, és különféle ragasztókkal lehet ellátni (általános, erős, hűtőházi, hőálló, visszaszedhető, élelmiszerbarát). Ugyanakkor a nedvességet nem bírja jól. Lakkozással növelhető az ellenálása, de kültérre, vizes/párás környezetbe (pl. hűtőszekrény) nem ajánljuk.

Félfényes, fényes és prémium minőségű papírral dolgozunk (legtöbbször félfényessel). A papír nedvszívó tulajdonsága miatt a festéket is magába szívja, prémium papírnál élénkebb, szebb színeket kapunk.

Létezik anyagában színezett papír is, például borosüvegre vaj-, vagy bézs színekkel, de figyelemfelkeltő neon vagy fluo zöld, sárga, kék, piros, lila és narancs színben is kérheti, hogy vonzza a tekinteteket. Tipikusan akciót vagy újdonságot jelölő címkék esetén szokták kérni.

Műanyagok

Számos előnye van a használatának: víznek, mosásnak/tisztításnak ellenáll, bizonyos anyag (PVC) az UV-t is jobban tűri, mint a többi, nem koszolódik (vagy azt könnyen le lehet törölni), nagy igénybevételű helyeken alkalmazható.

Speciálisabb felhasználáshoz javasoljuk, szintén többfajta ragasztóval kérhető (általános, erős, hűthető, hőálló)

PE – Polietilén

Rugalmasabb, az ívekre, nem teljesen egyenes felületre jobban alakul

PP – Polipropilén

Erősebb, de ridegebb anyag, nem nyúlik

PET – Polietilén-tereftalát

Legerősebb műanyagunk, akár (matt) ezüst színben is tudjuk adni.

PVC – Polivinilklorid

UV sugárzásnak lényegesen hosszabb ideig ellenáll, így kültérre ezt ajánljuk. (PVC Outdoor alapanyag esetén a gyártó 3 évet garantál, hogy fent marad a címke, ha a szükséges címkézési körülményeket biztosították)

Biztonsági címkék

Különleges alapanyag, eltávolításuk és/vagy átragasztásuk sérülésmentesen nem lehetséges. Garanciális, csomagmegbontási jelzés céllal használják.

Átlátszó, Transzparens, Víztiszta

Sokszor fontos, hogy látszódjon az üveg, a termék, kozmetikum, és ne takarja el a címke a tartalmat.

Nyomtatási eljárások

Fekete digitális nyomtatás

Fix és változó szöveget, képet, logót, vonalkódot tudunk nyomtatni, akár adatbázisból is tudunk dolgozni.

Színes

Direkt színes

Ha fontos, hogy az arculati elemek valóban azonos színekkel legyenek megjelenítve, pantone színskála alapján meghatározott festékszínnel tudjuk megnyomtatni a címkéket. 6 színig tudunk dolgozni. Egységes, egyszínű felületet ad egy-egy szín. Már a grafika készítésekor figyelni kell rá, hogy ne a négy nyomdai alapszínnel (CMYK-val), hanem a kért „direkt” színekkel. Flexo gépen készülnek.

Raszteres – Színkeveréses

A négy nyomdai alapszínből (CMYK) kikeverhető – elvileg – bármilyen szín. Apró festékpöttyök optikailag mutatják ezt a színt. Színes kép esetén ajánljuk, illetve sok színt tartalmazó grafika esetén. Tekercsben és ívben is készülhet.

Kombinált

6 színes nyomdagépünkkel a négy nyomdai szín mellett még két hely van, így oda két direkt színt és/vagy (forma)lakkot, ezüst/arany festéket vagy prégfóliát kérhet, illetve az egészet „perszonalizálni” tudjuk, vagyis digitálisan utánnyomni feketével, a változó tartalommal – amennyiben igény.

Speciális effektek:

Lakkozás

Az ellenállóság vagy figyelemfelkeltés érdekében az egész címkét, vagy meghatározott mintázatát/részét (formalakk) tudjuk bevonni. Fényes vagy matt verzióban elérhető.

Fóliázás, lamináliás

Fényes vagy matt fóliát helyezünk a címkére, ezzel ellenállóbbá válik.

Prégfóliázás

Fényes, tükrös felületű arany-ezüst mintázatot vihet fel, a prémium hatású címkék érdekében.

Kivágás

Tekercses címkéink

esetében legtöbbször lekerekített sarkú téglalapokat készítünk, de létezik kör, ovális, vödörre rakható íves és sok egyéb kivágószerszámunk, illetve egyedi (forma, méret) igényének is eleget teszünk, és elkészítjük a megfelelő stancszerszámot. A címkék között 2-3 mm-en el van távolítva a papír (vagy műanyag), így könnyen eltávolíthatóak a hordozóról, könnyű őket felragasztani. Esetenként megoldható (szerszámfüggő), hogy a címkeközben perforáció legyen, így a kisebb-nagyobb tételek kiadagolása a részlegekre megkönnyíthető.

Íves címkéink

első sorban méretre vágva készülnek, de külön kérésre ívben tudjuk hagyni őket.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!