Hívjon! +36 1 64 64 354

Öntapadó címke vagy Öntapadós címke, esetleg Öntapadó etikett vagy Öntapadós etikett?

Önmagában mindkét alak helyes. Öntapadó is és az öntapadós is. De ha már együtt használjuk, hogy öntapadós címke, akkor az s-sel írja a Magyar Helyesírási Online Szótár. De persze rengetegen használják Öntapadó címke, Öntapadós címke, vagy akár rövid i-vel: Öntapadós cimke, Öntapadó címke, vagy öntapadó etikett címke. Nem is értem, az etikett címke szó értelmét…

De ha már az öntapadásról beszélünk:

Ahogy az anyagok között már leírtuk, többfajta ragasztó áll rendelkezésre. Hogyan is néz ez ki? Van egy hordozó, amely olyan, mint a matricásfüzetek zsíros/teflon tapintású sárgás felülete, amiről könnyen le lehet választani a papír/műanyag címkét úgy, hogy a ragasztó ne ezen a sárgás felületen maradjon, hiszen ez fogja a tapadást biztosítani a végleges helyén.

Tehát a két réteg között van ez az öntapadós réteg. De milyen is lehet?

Általános ragasztójú öntapadós címke

Van egy általános ragasztó, amely a legtöbb feladatra megfelelő. Normális ragadást biztosít, eltávolítása türelemmel, egy kis melegítéssel lehetséges, általában sérülésmentesen. Persze ez függ a felület előkészítésétől.

Visszaszedhető ragasztójú öntapadós címke

Ugye Önnek is rémlik az a történet, amikor talán a 3M cég igyekezett kifejleszteni egy szupererős ragasztót. Kudarcot vallottak, mert egy rendkívül gyenge ragasztót sikerült kikutyulniuk. Aztán valaki gondolt egyet, és ezt a kudarcot erénnyé fordította, és világsiker lett belőle, ezek a mai post it noteszek. Öntapadósak, de leszedve átrakható másik felületre, és ezt sokszor el lehet játszani.

Miért ne készíthetne ilyen címkét Ön? Ha könnyen leszedhető címkét szeretne, vagy át kell ragasztani máshova (bár erre egyéb lehetőség is van, ld. lejjebb a „kétszer ragadós” címszó alatt), akkor Önnek találták ki a visszaszedhető öntapadós címkét.

Erős ragasztójú címke

Ha a felület nagyon érdes és emiatt nehezen ragad rá a címke, vagy azt szeretné, hogy sérülésmentesen ne lehessen eltávolítani a címkét, akkor erősebb ragasztóval kérje az öntapadós etikettet.

Hűtőházi ragasztójú öntapadós címke

Ahogy minden anyag, a ragasztó is ridegebbé válik egyre hűvösebb környezetben, így a fagyasztást is kibíró öntapadó címkék után kezdtünk nézni. Természetesen már erre is van megoldás! A termékek hűtése esetén kérje hűtőházi ragasztójú címkénket!

Kétszer ragadós címke

Ez egy olyan megoldás, amelyet kevesen használnak, de náluk szinte nélkülözhetetlen. A tekercs hordozón még egy hordozó felület van, ám ez már ugyanakkora méretű, mint a címke. A tekercsről leszedve egy öntapadós hordozót és egy öntapadós címkét tud leválasztani együtt. Ezt fel tudja ragasztani a termékére. Majd onnan le tudja szedni a megnyomtatott öntapadós címkét, és tovább tudja ragasztani egy következő felületre. Innen már nem távolítható el ez a címke.

Mikor van ennek létjogosultsága?

Egyik partnerünk például garanciajegyekhez használja. A gyárban egy nagy címkét ráragasztanak a termékre, majd a kiskereskedőnél az eladáskor ennek egy részét (erre is van lehetőség) leválasztják, és a garanciajegyre teszik. Így egy címke a terméken is marad, és a garanciajegyen is. Természetesen mindkét felén azonos szériaszám van, így beazonosítható a termék és a hozzá tartozó garanciaszelvény.

Öntapadós címkék felragasztása

Öntapadós etikett címkéink felragasztásakor kérjük, ügyeljen, hogy por és zsírmentesített felületre ragassza a címkéket, és várja meg a száradási időt (általában 24 óra). Ez után a címkék nagyobb biztonsággal maradnak fenn a felületen! (érkezett már panasz, de nem jellemző)

 

Tartozzon Ön is elégedett ügyfeleink népes táborába! Kérjen árajánlatot most!

Árajánlatot kérek

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!