Hívjon! +36 1 64 64 354

Milyen a jó vonalkód?

A boltok polcain ma már nem igen találkozni olyan termékkel, amelyen ne lenne vonalkód. Amin pedig nincs, a vásárlóknak kell azt felvonalkódozni (zöldségek, gyümölcsök mérése után).

Az EAN13-as vonalkód azonosítja az országot (Magyarország 599 vonalkód kezdettel rendelkezik – azonban ez csak azt jelenti, hogy Magyarországon igényelték a vonalkódot), a vonalkódban található az úgynevezett cégprefix, vagyis, hogy melyik céghez tartozik a vonalkód, és azonosítja az adott kiszerelésű terméket.

Ha szeretne Ön is vonalkódot, a linkre kattintva megtudhatja, hogy hogyan lehet Önnek is saját vonalkódja zseniális termékére!

A vonalkód többféleképpen kerülhet rá a termékre, vagy a csomagolás már tartalmazza, mert a zacskó/doboz már nyomtatva is lett, vagy utólag, címkézéssel teszik fel a vonalkódot illetve egyéb információkat. Ha nyomtatott címkére van szüksége, kérjen árajánlatot tőlünk most!

Ha Ön a felelős azért, hogy a vonalkód megfelelő minőségben kerüljön a termékre, akkor nem árt pár dolgot szem előtt tartani, hogy a vonalkódolvasók számára biztonsággal olvasható legyen, és ne dobják vissza áruját, hogy olvashatatlan a vonalkód, így nem tudják bevételezni.

1. Nyugalmi zóna a vonalkódban

A vonalkód előtt és után megfelelő mennyiségű üres helyet kell hagyni, hogy ne zavarja be a vonalkód-olvasót egyéb felirat vagy grafika

2. A vonalkód mérete

A vonalkódot nem lehet végtelenségig nagyítani vagy kicsinyíteni. Ha 100%-os vonalkód méret a 37×26 mm (szélesség x magasság), akkor a modulméret (fekete vékony volnal vastagsága) 0,33 mm. Az alap vonalkódot max 80%-ára lehet csökkenteni és max 200%-ra lehet nagyítani. Ezér azért fontos, mert a vonalkódolvasók különben nem tudnák átfogni ezt a méretet.

3. A vonalkód színe, színes vonalkódok

A vonalkódolvasók a visszavert fehér, és az elnyelt fekete részek közötti váltakozást „olvassák”, így fontos, hogy kontraszt legyen a világos és sötét vonalak között.

Legcélszerűbb a fehér-fekete, de világos-sötét párosítás is megfelelő lehet. Kivéve a piros, mert arra „vak” a vonalkódolvasó általában.

Átlátszó hordozó (címke) esetén, ha a felület, amire ragasztják nem fehér (vagy világos), javasolt fehér alányomást kérni, hogy a vonalkód + nyugalmi zóna mögött meglegyen a kellő kontrasztos rész.

vonalkodszin

Forrás: GS1hu.org

4. A vonalkódok elhelyezése

A vonalkódnak egyben látszódnia kell. Nem lehet a doboz szélén úgy, hogy az meg legyen törve, vagy a kedvencünk, egy uborkára nem szabad gyűrűszerűen rátekerni. A vonalak hosszanti iránya legyen keresztbe az uborka hosszanti irányára. Vagy palackoknál:

delishop3_packaging_design

Forrás: packagingcity

Kérje segítségünket a vonalkódokkal illetve a címkékkel kapcsolatban!

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!