Hívjon! +36 1 64 64 354

Mi is az a kifutós, vágójeles, vektorgrafikus PDF

Mi is az a kifutós, vágójeles, vektorgrafikus PDF

Amikor az ember fia/lánya nem járatos az alkalmazott grafika terén, azonban szeretne kicsit többet megtudni egy-egy a témában felmerülő fogalomról, akkor kérdez. Azonban, hogy megelőzzük és ezzel időt spóroljunk neki, röviden pár szó a címkenyomtatáshoz bekért pdf-hez szükséges nyomdai fogalmakról.

Tehát, ha olyan képek rajzolódnak ki a fejében, amelyeket nyomtatva szeretne látni, mondjuk egy öntapadó címkén, akkor az alábbi kifejezésekkel találkozhat nálunk.

Kifutó

Ahogyan a neve is utal rá, a kép vagy grafika ki- illetve túl fut a vágás vonalán. Ez azért szükséges, hogy ne keletkezzen a vágás után nem kívánt szegély/margó, tehát a grafikai tervet már ennek figyelembevételével kell elkészíteni. A kifutó általában 3 mm, de előfordul, hogy ettől nagyobbra is meghagyják. Nem a mérete a lényeg, csak az, hogy legyen.

Vágójel

Ez a kifejezés nem is szorul nagy magyarázatra, hiszen az elnevezés itt is beszédes, tulajdonképpen csak a jelölés módja szorul tisztázásra. Tehát vágójelnek nevezzük a kép éleinél elhelyezett függőleges és vízszintes rövid segédvonalakat, amelyek a vágás (stancolás) pontos helyét jelölik.

A fenti két jelzés a vágás pontossága miatt szükséges a nyomdai pdf-en, míg a Vektorgrafikus kép magára a képre, grafikára fókuszál, azaz a kép és rajzolat milyenségére

Vektorgrafikus PDF

Olyan számítógépes grafika, amely veszteségmentesen állítja elő a képet, a pixel technikával ellentétben geometriai alakzatokból koordináták és egyenletek segítségével. Így lesz a kép teljesebb, mondhatni „hézagmentes” és tetszőlegesen nagyítható.

A megrendeléstől a kész cikkig több munkafázis követi egymást, ebből a legizgalmasabbak a tervezés és a nyomtatás. Ahhoz, hogy ez a kalandos út eredményesen érjen véget, fontos tisztázni a fenti grafikai jelöléseket és szerkesztési módokat és alkalmazni a beküldött pdf-en, így az elkészült címke tökéletesen tükrözi majd az elképzelést.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!