Hívjon! +36 1 64 64 354

Grafikai tervezési tippek

graphic-design-tools-Feature_1290x688_MS

Az alábbiakban néhány tippet, javaslatot adunk a grafikai elemekhez, amelyeket az elmúlt évek során tapasztaltunk

Méret

A termék csomagolása határozza meg. Ha kis helyünk van, ne alkalmazzunk nagyon részletgazdag grafikát, mert – bár nyomtatási technológiánkkal olykor meglepő eredményeket sikerül elérni – nem adja ki azt a szépséget apró méretben, mint nagyban.

Színek

Alapvetően kétfajta színezési eljárással érdemes gondolkodni.

Ha fénykép jellegű színes címkét szeretne 4 nyomdai színből (ciánkék, magenta, sárga, fekete) keverjük ki a pixeleket, mint egy hagyományos színes nyomtató.

Ha meghatározott szín(eket) szeretne látni úgynevezett direkt színekkel dolgozunk, ez olyan, mint a falfesték, hogy nem a címkén keverődnek ki a színek (a szem mossa össze az apró pontokat), hanem már a festékesvödörben készül „a szín”. Ezt pantone színskálával tudja megadni, hogy valóban pontosan az a szín legyen a címkéjén.

6 színes nyomdagépünkkel a két megoldás együttesen is alkalmazható!

Kifutó

Ha „faltól falig” tart egy elem, a grafika kivágása miatt kifutót szoktunk kérni, mivel a vágásnak van egy nagyon kis pontatlansága, és ha pont a címke elméleti széléhez kerülne egy „flekk” (adott színű nagyobb elem), akkor egy tized milliméter elcsúszás is világító fehér címkét eredményezhetne. A grafika egysége nem azon a tized milliméteren múlik, de a fehér kivillanás az csúnya.

Színátmenet

Fontos figyelembe venni, hogy a színátmenetet a festékpöttyök sűrítésével-ritkításával tudjuk elérni. Ez bizonyos esetekben szép, más esetekben kevésbé. Érdemes ez ügyben egyeztetni.

Betűtípusok

Érdemes a számítógépen található előre telepített betűtípusok helyett az interneten – akár ingyenesen – hozzáférhető betűtípusok között keresni alkalmasat. Külön tudományág a tipográfia, de alapelvnek az mondható el, hogy két betűtípus „keverése” esetén (egymás mellett alkalmazás), minél nagyobb „kontrasztot” alkossunk az alábbiakból:

  • talpas/talpatlan/speciális
  • vékony/vastag (fékövér, kövér)
  • álló/dőlt
  • kis/nagy
  • stb.

Minél nagyobb a különbség két betűtípus között, annál jobban néz ki. Természetesen az ésszerűség határain belül.

Ha Ön készíti a grafikát, javasolt a szövegeket görbévé alakítani és/vagy csatolni a használt betűtípusokat!

Szöveg elhelyezése

Tagoltan célszerű, hogy könnyen áttekinthető legyen a kívánt adat (pl. használati utasítás, összetevők, gyártó/forgalmazó, lejárati idő)

A mérete meg kell, hogy feleljen az előírásoknak (1,2 mm-es x magasság)

Vonalkód

Amennyiben rendelkezik vonalkóddal, és maga szeretné rátenni a grafikára, az alábbi oldalt szoktuk ajánlani. Elhelyezésekor mindenképpen figyeljen, hogy ha hengeres dobozra kerül, a vonalkódnak nem szabad „görbülnie”, a csíkok a görbületre merőlegesen álljanak! Mérete legalább 38 mm széles legyen! Fontos a világos háttér és a sötét vonalkód csíkok!

Ha pedig szeretne vonalkódot igényelni, segítünk!

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!