Hívjon! +36 1 64 64 354

A magyar nyelv napja, november 13-a

A magyar nyelv napja, november 13-a

E jeles nap margójára

A világ legszebb nyelve a miénk, bár nyilván elfogultak vagyunk mi magyarok, de az tény, hogy amilyen szép, olyan – mondhatni – trükkös is. Ezt mi is nagyon jól tudjuk, hiszen egy-egy címke tartalmazhat olyan szavakat, amelyek kiejtve mások, mint írott formában. Címke készítés közben találkoztunk is már tévesen írt szavakkal, például amikor a gyártja helyett “gyártya” szó került a címketervbe. Valószínűleg a megrendelő is a fenti csapdába esett és siettében csak a kiejtés alapján írta így. Ilyenkor a legnagyobb tisztelettel jelezzük a hibát, hiszen melyikünk nem futott még bele hasonló bakiba?

Érdemes alaposan leellenőrizni a címkénk szövegezését, hiszen több száz, vagy ezer ember látja majd és sajnos az első benyomás téves következtetéseket vonhat maga után.

Az Országgyűlés 2011. szeptember 26-án nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, ugyanis 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő törvényt.

A fentiek kapcsán az alábbi története jutott eszembe:

Albert Einstein órát tartott egy egyetemen, az ősz professzor a táblához lépett és elkezdte felírni a kilences szorzótáblát, az első szorzás eredményét azonban helytelenül írta fel: 1×9=7

A diákok egyből észrevették és kinevették a zseniális tudóst.

Einstein a következő szavakkal fordult a diákokhoz:

„Tudom, miért nevetnek, de nem véletlenül rontottam el az első szorzást. Szeretnék megtanítani Önöknek egy nagyon fontos leckét: ez egy remek példa, hogy életük során mit fognak kapni az emberektől! Nézzék meg! Kilenc alkalommal jó eredményt írtam fel és csak egyetlen egyszer hibáztam. Hiába voltam az esetek kilencven százalékában helyes, most mindenki csak arról az egy hibámról beszél, és ezért nevetnek rajtam. A világ sohasem fogja elismerni, amit ezerszer jól csinálsz, mindig azzal fognak bántani, amit egyszer elrontottál. De ne engedd, hogy eltérítsenek a céljaidtól! Ne hallgass a kárörvendőkre, csak acélozd meg magad és menj tovább! Nem rajtuk múlik, eléred-e a célodat!”

Ez egy zseniális ember nagy leckéje.

Azonban azok, akikhez eljut a mi elhibázott címkénk, nem biztos, hogy ismerik ezt a történetet és annak tanítását, érdemes tehát szép magyar nyelvünket helyesen használni.

Címkéinket mi nagy odafigyeléssel készítjük. Tegyen próbára minket és kérjen kötelezettségmentes ajánlatot: itt

Öntapadó Címke Nyomtatás – Ragaszkodjon hozzánk!

Ahova címkét nyomtattunk az elmúlt tíz évben

A térkép nagyobb méretben való megjelenítése a teljesség igénye nélkül

Az Öntapadó Címke Felhő

Címke, Cimke, Vonalkód, Etikett, Vonalkódnyomtatás, Vonalkódkészítés, Vonalkód készítés, Vonalkód igénylés, EAN, Code 39, Code 128, UPC 128, EAN 13, EAN 128, QR kód, QR kód nyomtatás, A4 címke, Íves címke, Öntapadó etikett, Öntapadó címke, Öntapadó cimke, Biztonsági címke, VOID címke, Tekercses címke, Tekercses cimke, Bérnyomtatás, Leltárcímke, Könyvcímke, Ex-libris címke

Kövessen minket a FB-on, ne maradjon le semmiről!